19. adás: A BME vegyészmérnöki képzése tanári és diákszemmel

Az adásban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vegyészmérnöki képzéséről beszélgetünk Dr. Hornyánszky Gábor egyetemi docenssel, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar dékánhelyettesével, valamint Erdélyi Viktor vegyészmérnök hallgatóval, aki a Szent-Györgyi Albert Szakkollégium alelnöke, valamint a VBK Mentor Kör tagja.

A beszélgetésben szó esik arról, hogy hogyan segíti az egyetemi kar már a középiskolásokat abban, hogy tisztában legyenek azzal, hogy miről szól a vegyészmérnöki, hogy ténylegesen ki is próbálhassák magukat a választott képzési területen. Beszélgetünk arról is, hogy mire számíthatnak az egyetemi képzésbe frissen bekerülő vegyészmérnök hallgatók, hogyan támogatja őket a VBK abban, hogy minél sikeresebben vegyék az akadályokat az első évben. A beszélgetésben kitérünk arra is, hogy miért érdemes a vegyészmérnök hallgatóknak a Szent-Györgyi Albert Szakkollégiumba jelentkezni, illetve szó esik arról is, hogy milyen cégeknél és milyen típus munkakörökben próbálhatják ki magukat elsőként a pályakezdő vegyészmérnökök.

A vegyészmérnöki, biomérnöki pálya, valamint a természettudományos és orvosi pálya iránt érdeklődő középiskolásoknak szóló FEB-táborról itt találtok minden lényeges információt!